't Regthuys

Reserveer 't Regthuys

In het Utopa Weeshuis is een ruimte van 138 m2 beschikbaar gesteld als maatschappelijke werkplek, onder de noemer ’t Regthuys. Een plek die te reserveren is door groepen die zich sociaal-maatschappelijk inzetten (stichtingen, verenigingen, activisten of andere collectieven). Bijvoorbeeld voor overleg, vergaderingen of kleine presentaties. ’t Regthuys is ingericht als een informele, multifunctionele ruimte met plek voor max. 70 mensen.

Praktisch

’t Regthuys bevindt zich op de begane grond van het Weeshuis. De standaard inrichting is met kleinere en grotere tafels, banken en een simpele self-serve voorziening voor koffie, thee, fris, en snacks. De verschillende kleine tafels kunnen ook bij elkaar gezet worden om één grote tafel te vormen. Er staat ook een piano in de ruimte. Deze ruimte staat los van de andere zalen die te huur zijn in het Weeshuis (deze zijn niet kosteloos beschikbaar).

 

Er is op verzoek een grote TV beschikbaar (te gebruiken als scherm voor presentaties), een handheld microfoon en een set losse speakers. Er is geen geïntegreerd audiosysteem of theaterverlichting in de ruimte. Aansluitend aan de ruimte is een volledig toegeruste horecakeuken, die in overleg ook te gebruiken is. De ruimte is voorzien van WiFi, en op meerdere plekken ook van ethernet (LAN) poorten.

 

De hoofdruimte en keuken zijn rolstoeltoegankelijk en op de begane grond in het pand is een stukje verderop ook een rolstoeltoegankelijk toilet. Er zijn toiletten met verschoongelegenheid aanwezig.

 

De ruimte is beschikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 17:00 uur. Op dinsdag en woensdag is de ruimte ook tot 21:00 uur beschikbaar. Voor sociaal-maatschappelijke groepen is de ruimte kosteloos te gebruiken. Wel dient er van tevoren gereserveerd te worden voor het gebruik (scroll naar beneden voor het formulier). 

Vide en extra ruimte

Boven de hoofdruimte bevinden zich nog twee kleinere ruimtes van elk ca. 50m2.

Keuken

Bij de ruimte is ook een volledig toegeruste horecakeuken beschikbaar.

Doelgroep

NB: Het gebruik van deze ruimte is specifiek bedoeld voor groepen en organisaties met beperkte financiële draagkracht.

 

Voor wie

Onder sociaal-maatschappelijke organisaties en groepen verstaan we in ieder geval:

 • Niet-formeel georganiseerde groepen zoals bijvoorbeeld buurtbewoners die samen iets voor de buurt willen organiseren, activistische groepen, scholieren die iets sociaal-maatschappelijks willen organiseren, etc.
 • Organisaties geworteld in de buurt in Leiden, zoals bijvoorbeeld buurtverenigingen
 • Sociaal betrokken studentengroepen
 • Stichtingen die zich inzetten voor sociaal-maatschappelijke doeleinden

 

Voor wie niet

De ruimte is niet bedoeld voor:

 • Flexwerkplekken voor individuen, zzp’ers, studenten, etc.
 • Feesten en partijen
 • Commerciële evenementen
 • Congressen, symposia en andere grote publieksactiviteiten (kijk hiervoor bij onze reguliere zalen)
 • Religieuze of spirituele bijeenkomsten
 • Bijeenkomsten gelieerd aan het uitdragen van het gedachtegoed van specifieke politieke partijen (wel: overleg lokale afdeling of werkgroep, mits aansluitend bij sociaal-maatschappelijke thema’s; geen: verkiezingsbijeenkomsten, politieke publieksactiviteiten, etc)
 • Studentenverenigingen

Het Utopa Weeshuis, en daarmee ook ’t Regthuys, is een particulier initiatief op particulier terrein. Groepen of activiteiten die anderen uitsluiten of discrimineren zijn niet welkom in ’t Regthuys. Dit betekent dat er geen ruimte is voor discriminatie op grond van geloof, gender, ras of etniciteit, seksuele oriëntatie, handicap of andere gronden.

Reserveren

 

Meteen boeken

U kunt 't Regthuys gemakkelijk reserveren via ons online reseveringssysteem hieronder. U kunt een starttijd kiezen en vervolgens zelf een eindtijd invullen. Reserveringen zijn standaard voor één dagdeel van 4 uur, bijvoorbeeld 9:00 - 13:00 uur. U kunt de eindtijd zelf wijzigen bij het boeken, waardoor kortere of langere reserveringen ook mogelijk zijn. De minimumlengte van een reservering is 2 uur.

 

Wilt u ook de keuken gebruiken? Geef dit dan aan in het 'Opmerkingen' veld.

 

Let op: een reservering is niet direct definitief. Deze moet eerst goedgekeurd worden. Uw boeking is pas definitief als u van ons per mail een bevestiging heeft ontvangen.

 

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Minke Voorn via verhuur@utopa-weeshuis.nl

Reserveer direct in onze agenda