Koorschool Utopa

LET OP: In verband met het coronavirus zijn wij tot nader bericht gesloten. Bedankt voor uw begrip.

 

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Kom zingen bij Koorschool Utopa, het leukste kinderkoor van Leiden! In wekelijkse lessen wordt er met kinderen gezongen. Tijdens de muzieklessen op de koorschool leren de kinderen liedjes die aansluiten bij hun leeftijd en belevingswereld. Voor de jongste kinderen is er bij het zingen van de liedjes altijd iets 'te doen': bijv. een spelletje, het uitbeelden van de liedjes met gebaren, een dans, het meeklappen of meetikken van het ritme of het spelen op instrumenten. Voorop staat dat de kinderen plezier hebben in het musiceren. Al spelend en zingend leren ze muzikale vaardigheden die een voorbereiding vormen op het herkennen en lezen van het notenschrift. Naarmate de kinderen ouder zijn, gaat er meer aandacht naar het noten lezen, gezond stemgebruik en eenvoudige meerstemmigheid.

 

De lessen worden gegeven door docent Rozemarijn Kalis. Zij is professioneel zangeres en koordirigent en heeft zich gespecialiseerd in muziekeducatie. Zij volgde cursussen en masterclasses op dit gebied in Nederland, Hongarije en Groot-Brittannië. Voor Koorschool Utopa ontwikkelde zij een lesprogramma volgens de Kodály werkwijze. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerd repertoire wordt gewerkt aan de ontwikkeling van vocale en muziektheoretische vaardigheden. Het leren lezen, schrijven en van blad zingen van muziek, de zogeheten solfège, is geïntegreerd in de muziekles en dus zeker geen zure appel waar je doorheen moet bijten. Het doel is om met plezier te leren, en door te leren het plezier te vergroten. 

Er zijn geen toelatingseisen bij de Koorschool: Ieder kind dat graag zingt en bereid is om zich te verbinden aan de Koorschool is van harte welkom - zolang er plek is uiteraard.  
 

Koorschool Utopa zingt op maandagmiddag, dinsdagmiddag en dinsdagavond (behalve in de schoolvakanties).

  • Kinderkoor 1 voor kinderen van 6 - 8 jaar: maandag 15:30 - 16:30 uur
  • Kinderkoor 2 voor kinderen van 9 - 11 jaar: maandag 16:30 - 17:30 uur

 

  • Kleutergroep voor kinderen van 4 - 5 jaar: dinsdag 15:45 - 16:30 uur
  • Jeugdkoor voor kinderen vanaf 11 jaar: dinsdag 18:30 - 19:30 uur

 

NB: De leeftijden zijn een indicatie. Per kind wordt gekeken in welke groep hij/zij het beste tot zijn/haar recht komt. 

 

U kunt zich aanmelden voor een proefles door een e-mail te sturen naar koorschool@utopa-weeshuis.nl. Graag de leeftijd en geboortedatum van uw kind doorgeven.