Docent

De Koorschool Utopa is opgericht en wordt geleid door Rozemarijn Kalis. Zij is professioneel zangeres en koordirigent en heeft zich gespecialiseerd in muziekeducatie. Zij volgde cursussen en masterclasses op dit gebied in Nederland, Hongarije en Groot-Brittannië. Voor Koorschool Utopa ontwikkelde zij een lesprogramma volgens de Kodály werkwijze.

 

 

“Ik ben opgegroeid met muziek en zingen en heb al op jonge leeftijd mogen ervaren hoe krachtig de muziek kan zijn in mooie en ook in moeilijke tijden. Op mijn 17e werd ik lid van het Nationaal Jeugdkoor. Daar leerde ik musiceren op het hoogste niveau, daar zijn talloze bijzondere vriendschappen ontstaan die nog steeds een belangrijk deel uitmaken van mijn leven. Door het samen musiceren werden de vriendschappen hechter, en door de vriendschappen werd de muziek mooier. Deze magische wisselwerking is één van de mooiste dingen die ik heb ervaren en nog steeds ervaar.

 

Daarnaast ben ik mijn hele leven geïnteresseerd geweest in het onderwijs. Het was dan ook een logische stap dat ik de Koorschool heb opgericht. Binnen de Koorschool Utopa probeer ik datgene aan kinderen door te kunnen geven wat het zingen en de muziek mij in mijn leven hebben gebracht: vriendschappen, saamhorigheid, plezier, troost. En omdat de muziek het beste haar werk kan doen als je het ambacht van de muziek goed beheerst, is er veel aandacht voor het ontwikkelen van muzikale vaardigheden op het gebied van ritme, melodie en muziektheorie.”