Orgelpark Research Reports (Nederlands)

Prof. dr. J. Fidom

 

Regelmatig vinden er in het Orgelpark in het kader van het Orgelpark Research Program symposia, colloquia en andere activiteiten plaats, dikwijls georganiseerd in samenwerking met de bijzondere leerstoel Orgelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze leerstoel is in 2010 gevestigd door het Orgelpark. Een selectie uit de bijdragen aan deze activiteiten publiceert het Orgelpark in de reeks Orgelpark Research Reports. Het Orgelpark is een van de initiatieven van de Stichting Utopa; de Reports zijn daarom hier bij de Utopa Academie verkrijgbaar.
De Orgelpark Research Reports zijn e-books - elektronische boeken dus, gemaakt om op een e-reader zoals de iPad te lezen. Dit omdat publicaties over muziek gebaat zijn bij illustraties in de vorm van geluidsvoorbeelden en films, hetgeen in e-books mogelijk is. De Orgelpark Research Reports zijn ook leesbaar op de computer. Download hieronder de versie van uw keuze.


iPad
Wanneer u hieronder een iPad-versie van het Report van uw keuze heeft gedownload, zet u die op uw iPad met behulp van iTunes. Open links bovenaan in het iTunes-venster de afdeling 'boeken', kies in het menu Archief de optie 'Voeg toe aan bibliotheek' en selecteer het gedownloade Reports-bestand. Sluit vervolgens uw iPad aan op uw computer en synchroniseer uw iPad. Om de Orgelpark Research Reports te kunnen lezen, heeft u op uw iPad de App iBooks nodig. Deze App is in de iTunes Store verkrijgbaar.

Computer: interactieve pdf
Wanneer u hieronder een interactieve pdf-versie van het Report van uw keuze heeft gedownload, heeft u de gratis op internet verkrijgbare Adobe Reader versie X nodig om het bestand optimaal te kunnen lezen. In eerdere versies van de Adobe Reader werken de geluidsvoorbeelden en films mogelijk niet of niet optimaal.

Papieren versie
Wanneer u geen iPad of computer heeft of om andere redenen een papieren versie wenst, dan is dat tegen betaling mogelijk. Let op: de geluidsvoorbeelden, films en geavanceerde zoekmogelijkheden van de Reports zijn niet beschikbaar in de papieren versies van de Reports! U kunt een papieren versie van het Report van uw keuze aanvragen door een mail te sturen aan info@orgelpark.nl.


Orgelpark Research Report #1: Anton Bruckner
Inhoud: twee lezingen, gehouden op 3 maart 2012, tijdens het Brucknerfestival in het Orgelpark.
• Herman Jeurissen: Anton Bruckner, de symfonische kathedralenbouwer
• Peter Planyavsky: Anton Bruckner, topimprovisator in een vlak muzikaal landschap

Orgelpark Research Report #2: Muziek als installatiekunst
Inhoud: de oratie, gehouden op 24 mei 2011, waarmee Hans Fidom de door het Orgelpark gevestigde bijzondere leerstoel Orgelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam aanvaardde.
• Hans Fidom: Muziek als installatiekunst / Orgelkunde, nieuwe muziekwetenschap en situationaliteit

 

Orgelpark Research Report #3/1: Improvisatie
Inhoud: acht artikelen over de geschiedenis en analyse van muzikale improvisaties, gebaseerd op de bijdragen aan het Internationale Improvisatie Project dat het Orgelpark van 2008-2011 organiseerde. Orgelpark Research Report #3 zal uit drie delen bestaan; dit is deel 1. Let op: Report #3 is alleen beschikbaar in het Engels.

 

Bijlagen:

 

Report #1 Anton Bruckner - epub

Report #1 Anton Bruckner - pdf

Report #2 Muziek als installatiekunst - epub

Report #2 Muziek als installatiekunst - pdf

Report #3 Improvisatie - epub

Report #3 Improvisatie - pdf

 

Wees een wees!

Tentoonstelling Wees een wees! Een tentoonstelling voor groepen 6 t/m 8 van de basisschool.   Aan de...

Lees meer

De Wezen Spreken

Tentoonstelling De Wezen Spreken   Tijdens de kerstperiode zal de tentoonstelling gesloten zijn van maandag...

Lees meer