Het Weeshuis

MAATREGELEN CORONAVIRUS

 

Beste bezoeker van het Weeshuis,

 

We hebben naar aanleiding van het advies van de overheid besloten het Weeshuis tot nader bericht te sluiten voor publiek. Dit betekent dat onze tentoonstellingen voor particulieren en scholen voorlopig niet te bezoeken zijn, en dat ook de Koorschool voorlopig gesloten is. Als u vragen heeft kunt u ons per e-mail bereiken.

 

We rekenen op uw begrip voor de situatie en hopen u snel weer te ontmoeten.
---

 

Het Weeshuis huisvest verschillende kinderrechtenorganisaties, en activiteiten ontplooid door Stichting Utopa. U kunt het Weeshuis ook bezoeken in het kader van onze tentoonstelling De Wezen Spreken of voor een rondleiding door de Regentenkamer. Basisschoolklassen van nu kunnen zich op de vaste tentoonstelling Wees een Wees! een beeld vormen van het dagelijkse leven van  kinderen van vroeger in het Weeshuis

 

In het Weeshuis ligt het accent op de ontplooiingskansen van kinderen en jongeren en in het bijzonder op die gebieden waar Stichting Utopa al jarenlang een expertise heeft opgebouwd: muziek, beeldende kunst, onderwijs, creativiteit en algemene ontwikkeling. 

In het Weeshuis valt veel te leren. Toch is het Weeshuis uitdrukkelijk geen cursusinstituut, maar een sociaal-maatschappelijke organisatie. In het verlengde van de missie van de Stichting Utopa, waarbij de verkregen middelen worden aangewend om iets terug te geven aan de maatschappij, zijn de activiteiten in principe gratis. De stichting is er alert op, dat minderbedeelden juist worden geactiveerd te participeren.

 

In het Weeshuis moet je wezen!

Meer over Stichting Utopa

Koorschool Utopa

LET OP: In verband met het coronavirus zijn wij tot nader bericht gesloten. Bedankt voor uw begrip.   Voor...

Lees meer

Wees een wees!

LET OP: In verband met het coronavirus zijn wij tot nader bericht gesloten. Bedankt voor uw...

Lees meer

De Wezen Spreken

Tentoonstelling De Wezen Spreken   LET OP: In verband met het coronavirus zijn wij tot nader bericht...

Lees meer