Verslag Jongeren Onderzoek Groep

‘Marokkanen zijn crimineel’, ‘Meisjes zijn slecht in wiskunde’ en ‘Vmbo’ers zijn dom’. Onbewust hebben we allemaal vooroordelen. Waarom eigenlijk?

 

Elf jongeren uit de Jongeren Onderzoek Groep hebben zelfstandig onderzoek gedaan naar vooroordelen en de invloed daarvan onder hun leeftijdsgenoten. Nemen de vooroordelen toe of af naarmate we ouder worden? De jongeren hebben de uitkomsten van hun onderzoek gepresenteerd tijdens een interactieve bijeenkomst in het Utopa-Weeshuis Kinderrechtenhuis op woensdagmiddag 22 februari 2017.

 

Kindercorrespondent Tako Rietveld, die bekend werd als verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal, ging in gesprek met diverse jongeren over het onderzoek. Vervolgens werden de resultaten gepresenteerd aan Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en Paul Dirkse, Wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid in Leiden.

 

Het onderzoeksrapport van de jongeren is hieronder te downloaden. Ook kunt u een reactie bekijken van hoogleraar Judi Mesman (Diversiteit in Opvoeding en Ontwikkeling aan de Universiteit Leiden) op de onderzoeksresultaten. Het filmverslag van de presentatiemiddag volgt snel! 

 

Download hier het verslag

 

 

Toon alle nieuwsberichten